Nylonstrumpor

Visar 1–12 av 41 resultat

Visar 1–12 av 41 resultat

Nylonstrumpor och stay ups

Nylonstrumporna är tunna strumpor som är tillverkade av nylon. De började tillverkas i slutet av 1930-talet och har sedan dess helt konkurrerat ut de silkesstrumpor som tidigare var väldigt vanliga. Strumporna kommer i olika längder, allt från ankellängd till midjehöga. Det vanligaste är de lårhöga strumporna som hålls upp med hjälp av strumpeband fastsatta i till exempel en gördel.

Skillnad mellan nylonstrumpor och strumpbyxor

På 60-talet började strumpbyxor tillverkas och ersatte i mångt och mycket nylonstrumporna. Strumpbyxorna ansågs bekvämare och enklare att använda då de går upp över hela rumpan och inte behöver fästas i något utan sitter på plats i midjan. Detta var revolutionerande när det kom och nylonstrumporna började fasas ut allt mer. Idag har nylonstrumporna fått sig ett uppsving igen då många anser att det både är snyggare, bekvämare och lite sexigare med ett par strumpor fästa i strumpeband. Det kompletterar en underklädesoutfit på ett helt annat sätt än vad strumpbyxor gör.

Bästa sättet att fästa strumpeband

Ett par nylonstrumpor fästs i strumpeband som i sin tur sitter antingen i en gördel, strumpebandshållare, korsett, höfthållare eller i lösa strumpeband som kan fästas i något annat. Strumpebanden fästs mjukt i nylonstrumporna och gör att de kan sitta uppe en hel dag utan att behöva justeras. Med hjälp av en gördel eller korsett får man också de slimmande egenskaperna som strumpbyxor annars kan ge över midjan. Detta är perfekt under tighta klänningar och andra klädesplagg. Det är också riktigt sexigt att ha bara som det är och blir en trevlig överraskning om man vill ge någon det lilla extra när kläderna väl ska av.

Fästa nylonstrumpor i korsett

Nylonstrumpor och korsett är den perfekta kombinationen. Det är attraktivt, sexigt, lite spännande och dessutom fungerar det under allt. Korsetten ger kroppen en slimmad siluett och framhäver kroppen på absolut bästa sätt. Strumpeband har naturligt blivit en sexig detalj som gör sig bäst när det bara skymtas lite ibland.

Sexig med stay ups

Stay ups är en variant av nylonstrumpor som inte kräver strumpeband. Istället hålls de uppe genom en bred kant med silikonband inuti som gör att strumporna hålls upp av sig själva på låren. Stay ups har oftast en bred spetskant längst upp mot låren. De kan bäras antingen under en längre klänning där de ser ut som vanliga strumpbyxor, eller under något kortare som gör att spetskanten kikar fram emellanåt och ger en extra sensuell touch till outfiten.

Så bär du snyggaste strumpeband under kjol eller klänning

Ska strumpeband synas under kjol och klänning eller inte? Egentligen är det en smaksak. Många tycker att det är lite vågat och ger lite extra spänning att få se strumpebanden skymta fram då och då. I flera subkulturer är det dessutom standard att strumpebanden skymtar fram. Se lolita-stilen och flera varianter av rock- och goth-stilen. Där blir strumpeband, korsetter och nylonstrumpor mer som accessoarer som är viktigt att de syns snarare än att de ses som underkläder som ska gömmas.

Vid mer välklädda tillfällen eller när klädkod finns ska däremot aldrig någon del av korsett eller strumpeband synas. Se till att klänningen eller kjolen alltid är lång nog för att täcka kanten på dina strumpor inklusive fästet till strumpebanden. För lite mer lediga tillfällen är det okej att låta kanten skymta fram ibland, till exempel när man rör på sig eller sätter sig ner med benen i kors. Men standard och kutym är att strumpebanden är något som ska döljas och inte visas mer än vad några andra kläder gör. Låt det hellre vara lite mystiskt och något som endast utvalda får se, snarare än att ha så korta klänningar att alla kan se vad som döljer sig där under.

Strumpebandshållare eller stay ups?

Har du svårt att avgöra vilket tillfälle som är bäst för stay ups och när det är bättre med nylonstrumpor med strumpeband? Det enda svaret är egentligen att man får välja efter eget tycke och smak. Stay ups kan vara svårare att hålla uppe en hel kväll då de inte sitter fast i något utan bara hålls uppe med en silikonremsa på hemsidan som klibbar fast mot huden. Ska du röra dig mycket, vet att du kommer svettas eller på annat sätt vara lite oförsiktig kan det vara ett dumt alternativ. Med strumpeband är du lite friare i rörelserna då de hålls uppe med en höfthållare eller korsett som sitter fast i midjan. Inget av dessa plagg lämpar sig dock om man ska vara väldigt aktiv en hel dag. Då är det bättre att välja strumpbyxor och då även en tjockare variant som inte går sönder så lätt.

Många tycker att strumpeband är mer attraktivt än stay ups, särskilt när man matchar underkläderna med höfthållaren eller korsetten så hela underklädesoutfiten blir enhetlig. Detta tappar man lite om man bara använder stay ups.

Vilken färg ska jag ha på mina nylonstrumpor?

Nylonstrumpor finns i många olika färger. De vanligaste är svart och beige. De svarta är vanligast för en lite sexigare outfit tillsammans med korsett, gördel eller höfthållare. Sedan finns det många hudfärgade så som beige eller brun. Här är det viktigt att hitta en färg som verkligen går ihop med din egen hudfärg, annars kan det se väldigt konstigt ut uppe vid kanten.

Vita nylonstrumpor börjar också bli vanligare och framförallt inom vissa subkulturer eller till särskilda outfits. Vitt ses som en oskyldig färg och vita stay ups eller nylonstrumpor tillsammans med ett matchande set vita underkläder blir både elegant och sexigt på samma gång.

Tips för att få stay ups att sitta uppe

Många har problem med att stay ups inte sitter uppe en hel kväll. Stay ups är ingen evighetsvara utan efter ett par tvättar och användningar kan de ibland vara förbrukade, detta beror självklart mycket på vilket märke man köper.

Men vi har några tips för att få dem att sitta för dig som har problem med att hålla dem uppe redan från början. Se först och främst till att du har rätt storlek, om de är för stora så kommer de att glida ner direkt och för små kan vilja glida ner och bli för korta. Smörj inte in benen precis innan, då fäster inte silikonremsan på huden. Om du fortfarande har svårt att hålla dem uppe efter detta kan du testa att fukta remsan med lite vatten och se till att inte dra upp strumporna för högt. Lycka till!